| Воскресенье, 08.02.2026, 07:42 | Главная | Регистрация | Вход |
|
ОСАГО з франшизою чи без — що вигідніше? - Форум Death Of Alliance
|
ОСАГО з франшизою чи без — що вигідніше?
| |
| vasya195 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 19:48 | Сообщение # 1 |
|
-
Статус: Offline
| Я вже кілька днів намагаюся зрозуміти, що краще вибрати для себе — ОСАГО з франшизою чи без неї? З одного боку, кажуть, що з франшизою поліс дешевший, але тоді частину збитків треба покривати самостійно. А з іншого боку — якщо обрати без франшизи, вартість страховки буде вищою, проте, нібито, ризиків менше. Мене хвилює питання не лише ціни, а й того, як це працює на практиці: чи не виникає проблем із виплатами, хто реально виграє від такої схеми, і чи не буває ситуацій, коли франшиза просто не має сенсу?
|
| |
| |
| xtrance1991 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 19:50 | Сообщение # 2 |
|
-
| Тут усе залежить від того, як ти користуєшся авто і наскільки часто трапляються дрібні ситуації на дорозі. Франшиза — це певний компроміс між економією зараз і можливими витратами потім. Якщо ти впевнений у своїй акуратності й не схильний до аварій, то наявність франшизи може допомогти заощадити. Але якщо хочеш повного спокою і не любиш рахувати дрібниці, тоді без франшизи варіант здається більш передбачуваним. Це скоріше питання стилю водіння та власного ставлення до ризиків, ніж просто математика.
|
| |
| |
| vasya195 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 19:50 | Сообщение # 3 |
|
-
| Так, я це розумію, але цікаво, наскільки велика різниця у вартості насправді. Бо всі ці «умовні» вигоди виглядають заманливо лише на словах. Хотілося б побачити конкретні приклади, щоб зрозуміти, чи економія від франшизи дійсно відчутна, коли мова йде про звичайного водія. І ще, чи не виходить так, що при дрібних ДТП доводиться самому все оплачувати, а страхова просто зменшує свої зобов’язання? Хочу знайти якийсь зручний інструмент, щоб це все підрахувати без довгих пояснень.
|
| |
| |
| xtrance1991 | Дата: Пятница, 10.10.2025, 19:53 | Сообщение # 4 |
|
-
| Цитата vasya195 (  ) Так, я це розумію, але цікаво, наскільки велика різниця у вартості насправді. Бо всі ці «умовні» вигоди виглядають заманливо лише на словах. Хотілося б побачити конкретні приклади, щоб зрозуміти, чи економія від франшизи дійсно відчутна, коли мова йде про звичайного водія. І ще, чи не виходить так, що при дрібних ДТП доводиться самому все оплачувати, а страхова просто зменшує свої зобов’язання? Хочу знайти якийсь зручний інструмент, щоб це все підрахувати без довгих пояснень. Найкраще — не покладатися лише на теорію, а перевірити все власноруч. Є чудові ресурси, де можна порівняти варіанти поліса з різними умовами франшизи, оцінити різницю у цінах та побачити, як змінюється кінцева вартість залежно від типу авто, стажу водія та регіону. На сайті Green Travel є простий і зручний калькулятор автоцивілки https://greentravel.ua/ua/calc/osago/ який дозволяє швидко розрахувати вартість страховки саме для твоїх умов. Там можна побачити, як саме впливає франшиза на кінцеву суму і чи дійсно є сенс переплачувати за повне покриття. Крім того, на цьому ресурсі є пояснення у зрозумілій формі, без складних термінів, що допомагає обрати оптимальний варіант. Тож радив би витратити кілька хвилин, щоб усе перевірити самостійно — це краще, ніж слухати загальні поради, які не враховують твоїх реальних потреб і звичок водіння.
|
| |
| |
|
 |  |